ДАНИЕЛ ДИНЕВ – „Отражения“

posted in: Uncategorized | 0

самостоятелна изложба живопис

от 26.02.  до  17.03. 2020 г

вернисаж  на 26 февруари /сряда/ от 18.30ч.
Галерия „ЛИК“ представя трета изложба на  Даниел Динев   в своето пространство. Художникът обича да експериментира и този път също ни изненадва със своите нестандартни проекти.

Изкуството на Даниел Динев е плод на мисълта и познанието, отвъд обикновеното наблюдение. Това са фантазии, понякога съновидения, друг път мечти и стихове. Стилът му може да се каже, че е поетичен сюрреализъм. Творбите му изглеждат едновременно завършени, но и безкрайни.

В тях винаги има какво още да открием, до какво да се докоснем – форми, багри, емоции, философия и скрита  същност. Той работи с подсъзнанието и се чувства добре там. Изкуството не е илюстрация или състезание с фотоапарата. Когато премине през умът на твореца, то се превръща в изкуство, защото той му е дал от себе си, от своето светоусещане и емоции.

 „Отражението се случва, когато светлината се обръща от дадена повърхност към зрителя.

         С темата „Отражения“ на предстоящата ми изложба в галерия „ЛИК“, искам да запозная зрителя с отраженията на моето творчество през последните седем години. С начина, по който моята душевност се е пречупвала под различна проекция според метаморфозите в мен. Как въображението ми се материализира върху платната и мисълта ми е отразена и пренесена в моите творби. Как любовта ми към земята и космоса се проектира върху моето изкуство, а свободата на птиците се отразява в мен и ми дава криле свободно да изобразявам мечтите си. Как в тъмнината се появява проблясък, който осветява моите сънища. Дори слънчевите лъчи дават своите отражения върху различните цветни нюанси на картините ми. Всеки следващ слой върху платната би могъл да промени светлината в очите ви. Огледалната повърхност на творбите се пречупва различно, през призмата на всеки човек.“                Даниел Динев