КАЛИН БАЛЕВ „Родено от водата“ 1.02. до 21.02.2023г.

posted in: Uncategorized | 0

Откриване на 1.02. от 18.30ч.

Калин Балев за четвърти път  представя своя изложба в галерията. Авторска смесена техника, съчетала природни материали, като пясък, миди, камъни с бои, графики с мозайки. Темата е зодии, богове, символи в духовните измерения и архетипи. Усещането на автора за природните стихии.

„Водата в духовен смисъл символизира чувствата и емоциите, източник (извор) на творчеството и изкуството пресъздадено в картините ми.
За водата да разбереш, означава да почувстваш, да видиш образ, да пресъздадеш митични създания, които се намират в подсъзнанието на хората.
Водата е като източник на плодородието на душата.
В материален аспект:
Тя е една от 4-те природни стихии – земя и въздух, огън и вода. Тя е чувствата и емоциите пресъздадени, чрез материални структори оформени от природните стихии.  От нея се раждат, създават се с течение на времето естествени форми и образувания – пясък, камъни, раковини, дръвчета и други причудливи  форми. Те изненадват със своята неповторимост и уникалност. Всички те са неразривно свързани композиционно и съчетани живописно, с подходяща техника в изграждането на моите произведения.
Всеки естествено оформен предмет в произведенията ми има смислово и духовно значение. Още преди да залегнат тези елементи в картините, те вече имат своето внушение и идеи.
Водата ражда, създава и разрушава, за да се роди нещо ново.“
Калин Балев

Галерия „ЛИК“ ул. „Лайош Кошут“ 37 тел: 0878813411, gallery-lik.com