Антони Ненов „Откраднати моменти“

posted in: Uncategorized | 0

 АНТОНИ НЕНОВ

изложба живопис

 „ОТКРАДНАТИ МОМЕНТИ“

  от 18.06 до 2. 07.2015г.

 откриване на 18.юни /четвъртък/ от 19ч.

В настоящата изложба показваме живопис и рисунка, голо тяло, техниката е акрил и акварел.

Вдъхновението и темата на художника е жената. Женското тяло като емоция, като настроение, днешната жена и жената от минали времена. Жената като участ, радост, мечта и страст. Извънземната жена, жената на бъдещето, нежната и опасната жена. Силна, слаба и омагьосваща, жената е сътворена за другар, майка и муза, неразривно свързана с мъжа.

Антони Ненов е роден на 15.10.1965г. в гр. Бургас.След завършване на основно образование във Варна, Пловдив, Триполи и София, поради силния си интерес към изобразителното и приложно изкуство, през 1979г. кандидатства и бива приет в художествената гимназия за приложни изкуства в гр. Троян, където изучава рисуване, живопис, скулптора и керамика от младите, по това време преподаватели : Вихрони Попнеделев, Володя Вълчев, Кръстьо Дармонски, Михаил Михайлов и др.

След завършване на гимназията през 1984г. и отбиване на военна служба във военноморския флот, Ненов работи в драматичен театър „Адриана Будевска“ гр. Бургас, където прави и първата си самостоятелна изложба .

През 1989г. художникът е приет в приложния факултет на Националната Художествена Академия, в класа на д-ц Оля Колчева и д-ц Райко Райков и се дипломира с отличие през 1994г.

Освен участията си в общи изложби, след дипломирането си, Антони Ненов е автор на общо девет самостоятелни изложби на живопис и рисунка в София, като любима и най-широко застъпена тема, е голото тяло, както личи и от поредната такава .

Творби на автора са притежание на частни колекции, както в България,

така и във Франция, Германия, Русия, Чехия, САЩ, Белгия, Индия и др.

Антони Ненов живее и работи в София, като освен личната си практика на художник, често участва и като скулптор в продукции на „Киноцентър Бояна“ .