КИРИЛ КАЦАРОВ „Поле/т/ на въображението“ от 08.02. до 21.02.

posted in: Uncategorized | 0

Поле(т) на въображението“

откриване на 8-ми февруари /сряда/ от 18.30

Кирил Кацаров е сред младите представители на съвременната арт арена в България. Определя себе си като изследовател на модерните времена и обича предизвикателствата. Роден е в София през 1977 година и започва да се интересува от изкуство още в ранните си години. Неговото нестандартно възприятие за света може да се проследи още в първите му рисунки и графики. Страстта му към изкуството го води в света на рекламата, където той доразвива креативността си и участва в създаването на редица рекламни кампании за водещи международни брандове.

Кирил е завършил живопис в Националната Художествена Академия в класа на професор Андрей Даниел и има зад гърба си десетки самостоятелни изложби, групови участия и фестивални прояви в София и страната, а през последните години активно участва и в арт форуми в Германия и Англия. Миналата година авторът присъства и на „Нощта на музеите“ в София със самостоятелна open-air изложба на цялостното си творчество на „Mоста на влюбените“. Някои от най-значимите му арт проекти са: „Място за вашата реклама“ , Труд International”, Спорт Unlimited” и „Рентгеново пътешествие“.

Провокативен стил, изчистени линии, различна гледна точка, смела импровизация, ярки образи и цветове – това е магията на Кацаров. За него експериментът винаги е водещ, а полето за арт изследване – безкрайно. Затова и концептуалните му проекти се превръщат в истинска метафора на съвременния свят, който ни заобикаля.

В галерия „ЛИК“ Кирил Кацаров ще представи своите „творчески полети на въображението“ през последните години в сферата на живописта. Новата изложба обединява различни периоди и стилове, като проследява развитието на автора като мироглед, техника, медиа и тематика.

В рамките на две седмици любителите на изящното изкуство ще могат да видят за първи път неизлагани творби на автора, редом до някои от най-енигматичните му и разпознаваеми платна.