МАРИАН ИВАНОВ „Това е пътят“ 15.03. до 04.04.

posted in: Uncategorized | 0

откриване 15 март /сряда/ 18.00ч.

 

„Аз съм ученик, който обича живота, обича учението и обича свободата.

С Любовта, с Мъдростта и с Истината – Това е Пътят.“                Мано

                                                                            

 „Каквото и да правите, всичко вършете за слава Божия.“

                                                                                                      Беинса Дуно

„Когато поемеш въздух, той влиза в дробовете ти и оттам, тялото си знае работата и го разпределя, там където е необходимо. Въздухът е навсякъде около нас. Така е и с идеите – те са навсякъде около нас, но не всеки има чувствителност да ги улови. Тези, които имат тази дарба ги прихващат и ги правят достъпни за хората, така че мозъкът и душата да ги приеме и разпредели натам, където е необходимо. Това е задачата на твореца.

Творецът – художникът е медиатор между видимото и невидимото.

Мано – моят баща, има тази не лека задача, която е приел като кауза в живота си. Който има чувствителност ще се окаже в свят, който е на границата между реалното и нереалното, видимото и невидимото, миналото и бъдещото.

Пътят не е просто разстояние между две точки. Пътят не е и цел. Пътят е изживяване, което всеки изминава и той винаги е такъв. Нито по-различен, нито по-друг, а точно такъв какъвто е. Всъщност, Пътят е това което си.“

Виктор Иванов

 

Живописта на Мариян Иванов не е на ниво лесно разбираема. Тук трябва да се помисли, да се осмисли, да се почувства. Философия, изтъкана от най-тайните и загадъчни нишки на Вселената. Животът е пътуване. Да, разбира се, пътят на всяка душа е различен, но накъде отиваме като цивилизация, като народ, като отделна личност? Светът е ментален и затова, пътят е да знаем какво правим.

Но идвайки тук, в тази реалност, с тези души около него, всеки е имал намерение да даде най-доброто от себе си. За съжаление всичко е забравено и отново търсим правилният път, който да ни доведе до Бог. Затова, търсенето ще продължи. Всеки ще пристигне, кой по-рано, кой по-късно.