ПЕТЪР РОЙДОВ – 70 г. Юбилейна изложба

posted in: Uncategorized | 0

от 8 май до 21 май

вернисаж на 8.05 /сряда/ от 18.30ч.
Петър Ройдов е роден през 1949 г. в Пловдив. През 1984 г. е завършил Национална Художествена Академия със специалност графика при проф. Галилей Симеонов. Участвал е в общи изложби на групата на пловдивските художници, през 2015 г. в Галерия на Радиото в Пловдив. От 2000 г. до 2009 г. работи като главен художник на Община „Триадица“ в София. Живее и твори в гр. София.

С юбилейната си изложба, Петър Ройдов отбелязва своята 70-та годишнина. Време за равносметка и поглед назад. Любовта му към рисуването го кара да кандидатства четири пъти в НХА. Настоящата изложба показва работата му през последните години, а също така и по-ранни творби. Красотата на природата, спомените и вижданията му за изкуството и живота са вплетени в картините. Въпреки всички изпитания в живота си, Петър живее чрез изкуството си. През последните години художникът не е имал възможност за активен обществен живот, но чрез своите творби е продължил да рисува и да мечтае.

Изложбата е ретроспективна. Представяме 55 картини както от последните 30 години, така и  по-ранни творби. Класически реализъм – пейзажи, портрети, натюрморти, голо тяло.