ДАНА КАНДИНСКА „ВЕЧНИ СВЕТОВЕ“

posted in: Uncategorized | 0

ДАНА КАНДИНСКА

самостоятелна изложба живопис

28.05 до 17.06.2015г.

ВЕЧНИ СВЕТОВЕ“

откриване на 28.05./четвъртък/ от 18.30ч.

Дана Кандинска е модерен художник с ярко изразена индиви-дуалност. Картините й са пълни със страст и напрежение, а композициите са необичайно смели и находчиви. Сюжетите в платната са разнообразни и вълнуващи, неподвластни на рутината. 

Един експериментатор, който непрекъснато развива и подобрява изразните си средства и изследва непознатите територии на въображението. Дана Кандинска е мечтател, откривател на вътрешни състояния и скрити съкровища. Творец с нетипичен поглед към житейските възможности и истории. Самовглъбена и интересна с цяла шепа неразказани спомени и идеи, които чакат своя звезден миг да се сбъднат върху платното.

Тя рисува от дете, макар че през годините е работила и като лайфстайл журналист. Един ден обаче, решава да се отдаде изцяло и единствено на изобразителното изкуство, осъзнала, че рисуването е най-силният й изразен инструмент. Картините й са понякога игра, понякога пътешествие. 

Работейки смело и със замах, тя с лекота овладява както големите, така и малките формати. Обича напластяванията и разчита на богати и динамични фактури. Една млада дама, която притежава изискан стил, но и артистична небрежност. Неовладяната й на моменти страст гори като пламък върху картините й.

Нежни и романтични като съновидения са картините на Дана Кандинска. Пречупени през една жизнеутвърждваща образност, сюжетите ни завладяват и отвеждат в един приказно цветен свят. Ярката душивност отразена в творбите показва една освободе-ност на духа от условностите на ежедневието.“

                                                                                                          Румяна Велинова