ИВАННА ШМЕЛЕВА – „Архитектурни орнаменти“- 18.07 – 27. 07.

posted in: Uncategorized | 0

изложба – живопис и графика

от 18. 07.  до  20. 07. 2018г.

откриване  на 18 юли /сряда/ от 18.30ч.

 

Галерия „ЛИК“ представя за втори път изложба на Иванна Шмелева.

В настоящата изложбата е представена сбирка от графични и живописни творби,  създадени от Иванна през няколко предишни  години.  Картините на художничката изобразяват пейзажи и архитектурни забележителности на Санкт- Петербург, Минск, Гомел, София,  Бишкек и други градове.  Част от творбите са изработени с присъщия й непосредствен живописен маниер, с използване на открити и ярки цветове.  Другите – напротив се отличават  с графичен характер.

По образование авторката е архитект-дизайнер, затова тя обръща много внимание на градските и архитектурните пейзажи.

Иванна Шмелева е участник в различни конкурси и изложби, притежател е на награда от Съюза на дизайнерите в Русия за най-добра архитектурна графика.

Тя има поредица от самостоятелни изложби в различни държави. През 2015 г. в Деня на славянската писменост и култура, в Националния музей на Казахстан в гр. Астана, бе проведена изложбата  „Страната България“, в която бяха показани графики на авторката.  Изложбата бе организирана от Министерството на културата на Казахстан и Българското посолство в Казахстан.

В България авторката организира пет самостоятелни изложби. В галерия «ЛИК» в София през лятото на  2017 година, се състоя  самостоятелната изложба на художничката, «Магията на цветята».

Изложбата «Архитектурни орнаменти»  включва  в себе си  33 творби.